Passerkort

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Version från den 27 mars 2006 kl. 21.21 av Simon (diskussion | bidrag) ({{Föråldrad}} lägger nu automatiskt sidan i kategorin Föråldrat.)
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Varning! Den här informationen är troligtvis föråldrad. Om du har tid, kontrollera gärna hur verkligheten ser ut och uppdatera den här sidan.

Information om passerkort till ~

Tillgången till Lysators lokal i B-huset regleras av en kortläsare som är ansluten till samma passagesystem, Bravida Integra, som används på stora delar av Campus Valla. Därför är det troligt att man som medlem i Lysator redan har ett passerkort som fungerar till lokalen om man är anställd på universitetet eller studerar.

Hur ser passerkorten ut?

För närvarande finns det bara en typ av passerkort som fungerar till Lysators lokal, Akademiska Hus-passerkortet. Det är samma typ som används av studenter och anställda på Campus Valla. Passerkortet är vitt, det står Akademiska Hus på det och det är märkt med ett fem siffror långt löpnummer.

Under 2003 så kommer troligen en till typ av kort att komma, LiU-kortet. Det kommer att ha ett annat utseende men vara kopplat till samma passagesystem som redan används. Mer information om det kommer när vi vet mer.


Jag har redan ett passerkort. Hur får jag tillgång till lokalen?

För att vi ska kunna ge ut tillgång till lokalen automatiskt till alla medlemmar som redan har passerkort krävs det att man har ett fullständigt personnummer i Lysators medlemsregister och att man har markerat i registret att man har ett passerkort. Om man är en äldre medlem i föreningen och inte har ett fullständigt personnummer i registret så kan man själv mata in det via länken ovan.

Nya medlemmar som är studenter på Campus Valla och därmed har ett passerkort enligt ovan bör få tillgång till lokalen automatiskt ett par dagar efter att de finns registrerade i medlemsregistret.

Nya medlemmar som är anställda på universitetet bör höra av sig till passerkort@lysator.liu.se om de inte har fått tillträde till lokalen ett par dagar efter att de blivit upplagda i medlemsregistret.


Hur kvitterar jag ut ett passerkort?

Om man inte redan har ett passerkort enligt ovan och inte kan få ett från StudentCentrum i Hus Zenit på Campus Valla i egenskap av registrerad student så kan man kvittera ut ett dylikt från Lysator. Utkvitterandet av passerkort sker i Lysators lokal i B-huset och sköts av kanslisterna och vissa medlemmar av styrelsen. Man behöver uppvisa fotolegitimation och visa att man kan logga in på sitt konto.


Var fungerar passerkortet?

Om man har passerkortet enbart i egenskap av Lysator-medlem så fungerar det bara till Lysators lokal och till kortläsarna på ytterdörrarna i båda ändarna av korridor B25 i B-huset. (Kortläsarna på ytterdörrarna kommer att monteras under vecka 41.)

Kortet fungerar dygnet runt alla dagar på året. Vissa tider på dygnet behöver man bara dra kortet för att komma in, andra tider behöver man också knappa in sin kortkod.


Vad ska jag göra om jag tappar bort mitt passerkort?

Om du har kvitterat ut kortet från Lysator eller från StudentCentrum så ska du omedelbart skriva ett brev till passerkort@lysator.liu.se och säga att du tappat bort kortet så att vi kan spärra det. Annars kan någon annan använda ditt kort för att ta sig in i universitetets och Lysators lokaler.

Om du har fått ditt kort i egenskap av anställd på universitetet så bör du kontakta den som ansvarar för passerkorten på din avdelning.


Kontakta passerkortsadministratören

Om du har fler frågor om passerkorten eller undrar varför du inte har fått tillgång till lokalen än så kan du höra av dig till passerkort@lysator.liu.se. Om du har ett passerkort så bör du inkludera löpnumret som står på det. Berätta då även var du har kvitterat ut kortet.