Passerkort

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Hoppa till: navigering, sök


Information om passerkort till ~

Tillgången till Lysators lokal i B-huset regleras av en kortläsare som är ansluten till samma passagesystem, Bravida Integra, som används på stora delar av Campus Valla. Därför är det troligt att man som medlem i Lysator redan har ett passerkort som fungerar till lokalen om man är anställd på universitetet eller studerar.

Hur ser passerkorten ut?

Liu-kort.gif

Idag används två typer av kort för att komma in i ~ och G-huset det vanligaste är LiU-korten som alla studenter och anställda på LiU har. För medlemmar som inte är studenter eller anställda på LiU finns det speciella "Lysator-kort". Dessa ser ut ungefär som ett LiU-kort men har en Lysator logga istället för ett foto på personen och har inte några personuppgifter.

Förut användes vita passerkort med Akademiska Hus logga på, dessa kort gäller inte längre.

Jag har redan ett passerkort. Hur får jag tillgång till lokalen?

För att vi ska kunna ge ut tillgång till lokalen automatiskt till alla medlemmar som redan har passerkort krävs det att man har ett fullständigt personnummer i Lysators medlemsregister och att man har markerat i registret att man har ett passerkort. Om man är en äldre medlem i föreningen och inte har ett fullständigt personnummer i registret så kan man själv mata in det via länken ovan.

Nya medlemmar som är studenter på Campus Valla och därmed har ett passerkort enligt ovan bör få tillgång till lokalen automatiskt ett par dagar efter att de finns registrerade i medlemsregistret.

Nya medlemmar som är anställda på universitetet bör höra av sig till passerkort@lysator.liu.se om de inte har fått tillträde till lokalen ett par dagar efter att de blivit upplagda i medlemsregistret.

Hur kvitterar jag ut ett passerkort?

Om man inte redan har ett passerkort enligt ovan och inte kan få ett från StudentCentrum i Hus Zenit på Campus Valla i egenskap av registrerad student så kan man kvittera ut ett dylikt från Lysator. Utkvitterandet av passerkort sker i Lysators lokal i B-huset och sköts av kanslisterna och vissa medlemmar av styrelsen. Man behöver uppvisa fotolegitimation och visa att man kan logga in på sitt konto.

Var fungerar passerkortet?

Om man har passerkortet enbart i egenskap av Lysator-medlem så fungerar det bara till Lysators lokal och till kortläsarna på ytterdörrarna i båda ändarna av korridor B25 i B-huset.

Kortet fungerar dygnet runt alla dagar på året. Vissa tider på dygnet behöver man bara dra kortet för att komma in, andra tider behöver man också knappa in sin kortkod.

Vad ska jag göra om jag tappar bort mitt passerkort?

Om du har kvitterat ut kortet från Lysator eller från StudentCentrum så ska du omedelbart skriva ett brev till passerkort@lysator.liu.se och säga att du tappat bort kortet så att vi kan spärra det. Annars kan någon annan använda ditt kort för att ta sig in i universitetets och Lysators lokaler.

Om du har fått ditt kort i egenskap av anställd på universitetet så bör du kontakta den som ansvarar för passerkorten på din avdelning.

Kontakta passerkortsadministratören

Om du har fler frågor om passerkorten eller undrar varför du inte har fått tillgång till lokalen än så kan du höra av dig till passerkort@lysator.liu.se. Om du har ett passerkort så bör du inkludera löpnumret som står på det. Berätta då även var du har kvitterat ut kortet.