Rootmanual:Uppdatera komimportmail

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Hoppa till navigering Hoppa till sök


Varning! Den här informationen är troligtvis föråldrad. Om du har tid, kontrollera gärna hur verkligheten ser ut och uppdatera den här sidan.

Brevbäraren, som den så vackert heter i LysKOM har en frustrerande förmåga att bli uppdaterad och vidareutvecklad med högst sporadiska mellanrum. Då behöver den ibland uppdateras. Då oansvarig mailguru ibland inte alls har tid att göra det följer här en kort instruktion:

Grundförutsättningar: Det finns två komimportmailinstallationer. /opt/komimportmail samt /opt/komimportmail2. Den första är den som används när man skriver brev till domänen {lyskom|moksyl|kom|jyskom|lyskom-headers}.lysator.liu.se. Den andra är kopplad till domänen lyskom-test.lysator.liu.se och används till, just det, test.

En av de små egenheterna med testdomänen är att den inte alltid pekar på moksyl-test: som den borde. Se alltså till att det i /etc/postfix/transports står moksyl-test: efter lyskom-test. moksyl-test definieras i master.cf och borde vara rätt självförklarande. Om du skulle ge dig på att ändra transports se till att du kör /opt/local/sbin/postmap /etc/postfix/transports så den är uppdaterad och sedan reloadar postfix.

Gör alltså såhär

  1. cd /opt/komimportmail2/python-lyskom
  2. cvs -d :pserver:anonymous@cvs.lysator.liu.se:/cvsroot/python-lyskom login (behöver bara göras en gång per användare man gör det här som.) Verkar inte funka längre, jag drog ner det hela som en tarboll från cvs.lysator.liu.se
  3. cvs update
  4. Om konfigurationsfilen behöver ändras, gör det. Den finns i /opt/komimportmail2 och är en symlänk till rätt ställe.
  5. Prova att skicka nått till lyskom-test.lysator.liu.se. Lämplig localpart är ex.vis 14, då inlägget i så fall hamnar i testmötet.

OM ALLTING FUNGERAR, Gör såhär:

  1. cd /opt/komimportmail/python-lyskom
  2. Upprepa steg 3 till och med 5 ovan