~/lib inköpsmanual

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Version från den 6 oktober 2012 kl. 23.58 av Sebth (diskussion | bidrag) (Skapat sida)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Denna text beskriver rutinerna kring köp av böcker till bokyllan i ~. Textens syfte är att underlätta för en ny ~/lib-ansvarig att börja köpa in böcker.

LysKOM-möte och e-postlista

LysKOM-mötet ~/lib (Lysators bokhylla) (4021) och e-postlistan tilde-lib@lists.lysator.liu.se används för att diskutera ~/lib och föreslå böcker att köpa in. LysKOM-mötet och e-postlistan är sammankopplade så att meddelanden som skickas till LysKOM-mötet vidarebefordras till e-postlistan och vice versa. ~/lib-ansvarig bör vara medlem i LysKOM-mötet eller e-postlistan.

Köp på Bokus

Bokköp görs lättast på Bokus, då Lysator har ett konto där. Inloggningsuppgifterna till Bokus ska ~/lib-ansvarig ha fått reda på. Innan köp genomförs, se till att kunduppgifterna är uppdaterade.

Köp i fysisk butik

Vid köp i fysisk butik ska kvitto sparas och ges till kassören så att ~/lib-ansvarige får tillbaka sina pengar.

Efter köp

När nya böcker placeras i bokhyllan ska följande fil uppdateras: /lysator/lyswww/main/static_pages/lib/boklista.txt. Filen innehåller en lista över bokhyllans alla titlar och ISBN. (Om ~/lib-ansvarig saknar skrivrättigheter för filen, kontakta root.) Boklistan visas på hemsidan på följande adress: http://www.lysator.liu.se/lib/boklista.txt.

Förutom att uppdatera boklistan ska också ett meddelande, som beskriver vilka nya böcker som har tillkommit, skickas till antingen LysKOM-mötet (~/lib (Lysators bokhylla) (4021)) eller e-postlistan (tilde-lib@lists.lysator.liu.se).