Spamhantering

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Version från den 28 mars 2006 kl. 15.41 av Albert (diskussion | bidrag) (Lysator använder även RBL och man kan välja vilka. Flyttade informationen från Spamassassinsidan eftersom den var kort.)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

RBL

[Blackhole List] är ett sätt att stoppa brev som kommer från kända spamutskickare. Det finns en mängd olika listor och varje lista har olika kriterier för att en server ska hamna på listan eller eventuellt tas bort från listan om det visade sig vara en felaktig addering. På [| admin.lysator.liu.se] kan man ställa in vilka RBLer som ska användas vid mottagande av ens e-post.

Spamassassin

Spamassassin är en programvara som analyserar innehållet i mail och utgående från ett antal kriterier avgör om det är spam eller inte.

Lysators mailserver kör sedan ett tag tillbaka Spamassassin på ett sätt som gör att samtliga mail går genom den så länge de kommer via smtp. För att du ska få någon nytta av det faktum att det går åt massor av CPU-tid behöver du ställa in din klient att känna igen de mail som Spamassassin anser vara spam. UNIT har en sida om Spamassassin och hur man konfigurerar sitt mailprogram för att dra nytta av det, så läs den och var glad :-). Glöm inte att rapportera in eventuella egna konfigurationstips till UNIT.