Lysrdiff:avsluta

Från Lysators datorhandbok, den ultimata referensen.
Version från den 5 juni 2008 kl. 06.54 av Ceder (diskussion | bidrag) (Kategori)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ibland behöver man avsluta LYSrdiff, t ex för att man vill flytta backupjobb från en full disk till en ny. LYSrdiff körs under en screen som root. Det finns flera sätt att avsluta LYSrdiff.

Kör klart allt

För att låta alla backupjobb köras klart, och sedan avsluta backup-repeatedly, så kan man skapa en flaggfil. Det här är det snällaste sättet att avsluta Lysrdiff.

 touch /opt/LYSrdiff/etc/finish

Kör klart aktuellt jobb

För att köra klart aktuellt jobb, och sedan avsluta backup-all och backup-repeatedly, så kan man skapa en annan flaggfil. Det här är ett bra sätt att avsluta LYSrdiff om man har lite mer bråttom. Men kolla gärna först hur mycket LYSrdiff har kvar att göra -- det är onödigt att ta till den här metoden om det bara blir tre jobb kvar...

 touch /opt/LYSrdiff/etc/stop

Ta en paus efter aktuellt jobb

Ibland behöver man inte avsluta LYSrdiff. Det räcker att systemet tar en paus. I pausen kan man t ex byta klon-diskar eller installera en ny version av backup-one-task (men inte backup-all!).

 touch /opt/LYSrdiff/etc/hold

När filen tas bort kommer systemet att börja jobba igen.

Avbryt nu

Om det är riktigt bråttom kan man attacha roots screen och trycka Ctrl-C. Den aktuella backupen misslyckas, och man kan behöva städa upp några låsfiler som LYSrdiff lämnar efter sig, men det är ingen katastrof att göra så här. rdiff-backup upptäcker att den blivit avbruten och fixar till det hela. Undvik dock att avbryta en kloning till en annan disk, för resultatet av det kan bli en klon som rdiff-backup inte kan återställa. (Det fixar sig dock automatiskt nästa gång det tas backup av det jobbet.)